Om oss

Jag som driver Balanshund heter Emmelie Heljeved och  är utbildad hundinstruktör hos Hundsteg. Hos Hundsteg ligger fokus på inlärning. När jag valde utbildning tittade jag bland annat på vilken träningsfilosofi som används i hundträningen.

Hundsteg baserar sina träningsmetoder på aktuell forskning om hur hundar lär sig och använder belöningsbaserad hundträning.
Att belöna rätt beteende ger förutom effektiv inlärning, även en bättre kontakt och relation med hunden och den typen av lektioner passade mig som person.

Studierna omfattade både praktik och teori. Förutom att jag, som Hundsteg skriver, numera är ”proffs på inlärning” fick jag också med ämnen som raskunskap, etologi, stress, friskvård, hunden och lagen, mm.

Utbildning är viktigt för mig och jag kommer vidareutbilda mig genom hela min karriär. Hösten 2017 avslutade jag  en utbildning till certifierad Noseworkinstruktör hos Hundens Hus i Stockholm. Jag är även doftprovsdommare. Våren 2018 gick jag en balansbollsutbildning hos Svenska Fysioterapiskolan, steg 1 & 2. Och hösten 2018 påbörjar jag en hundproblemutredarutbildning hos Hundutbildningsgruppen. Jag har läst kursen Hundens evolution, genetik och beteende, orienteringskurs, 7.5 hp på Stockholms Universitet 2017 och Introduktion till etologi, 7,5 hp på Linköpings universitet 2018.

Min strävan är att själv kunna ge lektioner som är inspirerande och roliga för både hund och ägare. Genom att bygga  upp träningen med utgångspunkt från varje ekipages nivå kommer hunden på ett effektivt sätt lära sig att samarbeta med matte eller husse.
När hunden och människan är i balans blir vardagen och livet både lättare och roligare.

/Emmelie

Emmelie Heljeved, hundtränare och Spike Heljeved, assistent
Emmelie Heljeved, hundtränare och Spike Heljeved, assistent

Min hund spike

Min hund heter Spike och är en gatuhund som jag tog med hem från Nicaragua. Vår resa är och har varit både tuff och rolig. Att anpassa sig till svenska hundregler och lagar, för att inte tala om allt tyckande och tänkande som pågår här, är inte så lätt. Men skam den som ger sig. Här gästar Spike och jag Malou Efter Tio på TV4. 

Diplom

Utbildning